QUE CAP TRIBUNAL ENS FACI CALLAR

Adhesió al Manifest i crida a la mobilització del 7 de maig

sense-porDrassanes per la República Catalana fa públic que s’ha adherit al manifest “Per les llibertats, avancem. Que cap tribunal ens faci callar” que denúncia els nombrosos requeriments i citacions de la justícia espanyola a càrrecs electes i institucions que s’estan succeint, d’ençà l’aprovació pel Parlament de Catalunya el 9 de novembre de 2015 de la Declaració on defensava el dret i la necessitat de l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana.

Aquesta Declaració donava inici al procés de creació de la República catalana i de l’Aran i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol.

Des d’aquella data, més de 280 ajuntaments fins avui han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. Igualment, diversos regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees i per presumptes delictes de sedició.

Mobilització nacional el 7 de maig. (Sense por! Desobeïm per la independència #sensepor) La Candidatura d’Unitat Popular està organitzant Assemblees Obertes arreu de Catalunya per tal d’explicar i organitzar la campanya de suport als càrrecs electes independentistes perseguits per la justícia espanyola. Creiem que és important sumar-se a aquesta crida a la societat catalana, tancar files al costat dels càrrecs electes i no deixar que ens judicialitzin les decisions de tot un poble. Adheriu-vos al manifest i us animem a sortir al carrer i a participar en la manifestació convocada pel proper dissabte 7 de maig a les 17h (Pl. Universitat de Barcelona) en suport als càrrecs electes investigats.

Text del Manifest, que ja ha recollit al voltant d’un centenar de signatures d’un ampli espectre social i polític:

Per les llibertats, avancem. Que cap tribunal ens faci callar

El 9 de novembre de 2015 el Parlament de Catalunya votava una Declaració on defensava el dret i la necessitat de l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana com a recurs per a impulsar el dret a decidir davant d’un Estat que no el permet, i que fins i tot el persegueix. La mateixa declaració defensava la via unilateral cap a l’exercici efectiu del dret a decidir dels i les catalanes, és a dir, el dret a decidir democràticament el futur polític del país. Aquella declaració donava inici al procés de creació de la República catalana i de l’Aran i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol.

D’ençà d’aquella aprovació, més de 280 ajuntaments fins avui han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. També diversos regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees, de la mateixa forma que resta perseguida i judicialitzada la consulta del 9N.

En cap estat ni societat democràtica és concebible la persecució de càrrecs electes ni d’ajuntaments ni de ciutadans i ciutadanes pel fet que les majories polítiques dels seus plens o les majories socials al carrer expressin les idees que considerin democràticament. No podem permetre que l’Estat espanyol posi sota investigació i judici a regidors i regidores, ajuntaments -i potser diputats ben aviat- per promoure debats, opinions i posicionaments democràtics sobre com creuen que hauria de poder decidir-se el futur del nostre poble.

Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions creiem que hi ha una clara voluntat de l’Estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana començant pels seus representants democràtics. I aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem al conjunt de la societat i en especial a les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees.

Els i les sotasignats donem suport a la mobilització del proper 7 de maig que vol mostrar que la societat catalana no té por de cap amenaça judicial ni de cap tribunal d’excepció, i que estem decidits a avançar amb pas ferm i per vies democràtiques cap a la sobirania política com a país.

http://perlesllibertatsavancem.cat/

Anuncis