EN DEFENSA DEL DRET A L’HABITATGE I CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

imagen-ILP_CAT

Drassanes sempre hem considerat que la defensa d’ una República Catalana Independent, s’ha de procurar potenciant una societat cohesionada i solidària defensant, d’una manera especial, els sectors socials econòmicament més desafavorits, tot remarcant que la independència és un dels instruments principals per a posar fi a la pobresa i a l’exclusió social.

El Partit Popular vol tombar la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i talls de subministraments, aprovada el juliol de 2015 per unanimitat al Parlament de Catalunya, portant-la al Tribunal Constitucional. Condemnant així, a centenars de milers de famílies a viure al carrer i patir set, fred i foscor. I desafiant, un cop més, la sobirania del nostre Parlament a legislar les nostres pròpies lleis.

Per aturar la suspensió de la Llei per part del TC, s’ha impulsat la Campanya d’Adhesions en defensa de la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional.

La Llei 24/2015 ha estat possible gràcies al treball de moltissims afectats, voluntàries, activistes, entitats i col·lectius (l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya (PAH), entitats veïnals, socials i ecologistes vinculades a l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, etc) que hi donaren suport impulsant una ILP i més de sis anys de lluita pel dret a l’habitatge digne. És la llei més garantista en matèria de dret a l’habitatge i protecció de la pobresa energètica. A Catalunya en els darrers temps s’han executat quasi 70.000 desnonaments. Aquesta llei ha donat resposta a la situació d’emergència habitacional que estàvem patint, posant limitacions als abusos sistemàtics de les entitats financeres i l’oligopoli energètic. És inadmissible que, ara, el Govern espanyol trepitgi els drets fonamentals de les persones una vegada més. Si es suspengués la llei 24/2015, es condemnaria a l’exclusió social a milers de famílies que a dia d’avui perden la seva casa i no tenen cap oportunitat de tirar endavant.

Aquesta Llei és important defensar-la perquè garanteix el reallotjament a les famílies amb desnonament. Obliga als bancs a oferir un lloguer social a les famílies. Fa que les elèctriques assumeixin part del cost energètic de les famílies i evita el tall de subministraments bàsics. I obliga a l’augment del parc públic d’habitatge, entre d’altres mesures.

A més, des de Drassanes per la República Catalana creiem imprescindible en el moment present garantir i reforçar tota mesura social destinada a blindar els drets fonamentals dels afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol. Justament, les dos primeres mesures que consten en l’annex de la resolució 1/XI aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre sobre l’inici del procés polític a Catalunya tracten sobre pobresa energètica i habitatge.

És per això, que en adherir-nos a aquesta campanya i manifest us demanem que també us hi sumeu, per dir-li al Partit Popular que la llei és útil i eficaç, i exigim que aturi la suspensió al Tribunal Constitucional. Hem de sortir al carrer per defensar la conquesta dels nostres drets i la nostra sobirania. Defensem la llei 24/2015.

 

Anuncis