Les esquerres es conjuren per defensar el referèndum i guanyar la República Catalana

Publiquem la Nota de Premsa d’Esquerres per la Independència per l’interès de l’acte celebrat ahir 21 de desembre a les Cotxeres de Sants (Barcelona) que va omplir de gom a gom una de les principals sales d’aquest Centre Cívic. I perquè aquest acte suposa l’arrencada de la campanya pel Sí del Referèndum sobre la independència d’aquesta plataforma, de la qual Drassanes per la República Catalana en formem part. Podeu baixar-vos la NdP en pdf.exind

Nota de Premsa

“Esquerres per la Independència omple la sala d’actes de Cotxeres en la presentació de la nova campanya «Referèndum, República: Sí!”

Esquerres per la Independència va presentar ahir dimecres 21 de desembre la seva novacampanya en favor del referèndum i de la República Catalana. 200 persones van omplir la sala d’actes de Cotxeres de Sants, que es va quedar petita, per escoltar a l’antropòleg Manuel Delgado, a la professora d’economia de la UB Elisenda Paluzié i al membre del Secretariat de l’ANC Antonio Baños. Entre les presents, representants d’ERC, la CUP, Poble Lliure, el SEPC, l’ANC, Feministes per la Independència, Constituents per la Ruptura, Guanyem Badalona, L’Aurora, CIEMEN, Intersindical – CSC, les JERC, Procés Constituent, Sindicalistes per la independència i la República Catalana (CCOO), membres d’EUiA i d’ICV mi moltes altres més entitats polítiques i socials.

Aina Delgado, membre de la plataforma, va fer un repàs de la feina feta per Esquerres per la Independència en períodes anteriors i va explicar el contingut de la campanya: mobilització, referèndum i República són els tres eixos indestriables que treballaran. Aina Delgado va deixar ben clar que la independència «ha de ser el mitjà per a construir una societat on les esquerres siguin hegemòniques» i va advertir que «que ningú s’atreveixi a fer un pas enrere en el referèndum».

c0ouh60wiaak9ew
Esquerres de diverses sensibilitats unides per la República Catalana.

L’antropòleg Manuel Delgado va assegurar que l’Estat prohibirà el referèndum i que
aleshores serà el moment de sortir al carrer massivament per fer la independència. Va posar en valor la mobilització del poble dels últims anys. Va opinar que la gent que no pertanyen al món independentista també s’hi apuntaran perquè «aviat el que estarà en joc no serà la independència, serà la democràcia, i al carrer ens trobarem els de sempre». Declarat federalista, Delgado ha afirmat que aquesta “és l’opció més llunyana”. També va recordar un poema de Rafael Alberti: «Catalanes, yo os saludo; Viva vuestra independencia!»

exind2
La sala plena de gom a gom.

Elisenda Paluzié va defensar aferrissadament el referèndum perquè «és la via principal dels pobles independitzats», per això va demanar començar ja la campanya pel Sí. Va afirmar que «La independència és més necessària que mai si no volem que la nostra societat tingui els actuals nivells de societat», va demanar aprendre dels errors i va assegurar que «el 85% del poble català vol fer el referèndum. És una dada espectacular. I gairebé dos terceres parts diuen que anirien a votar si no fos pactat».
En el seu torn, Antonio Baños, va començar afirmant amb rotunditat que «el procés català
és un procés revolucionari perquè anem determinats i segurs de la victòria». Va exposar que Catalunya ha de deixar de mirar cap «a la Meseta» i reubicar-se al món sent «una República mediterrània que fa política exterior des d’aquesta perspectiva». L’objectiu que tenim «és crear un espai nou, no dominar l’existent» va sentenciar Baños.

http://www.esquerresxlaind.cat
info@esquerresxlaind.cat
http://www.facebook.com/esquerresxlaind
http://www.twitter.com/esquerresxlaind
(@esquerresxlaind)

Anuncis