Dossier sobre la República Catalana Independent

el_mes_petit_de_tots copiar

Des del moment de la seva fundació els objectius polítics de Drassanes han estat tres: la celebració d’un Referèndum d’autodeterminació, la defensa de la República com a forma natural del nou estat i la defensa d’un Procés Constituent amb una significativa participació ciutadana.

Drassanes per la República Catalana sempre hem defensat que no s’ha d’ajornar el debat sobre el model d’estat que volem atès que ha de ser l’eina per construir una República que doni resposta a les necessitats i les esperances del nostre poble, amb una Constitució feta de baix a dalt en la qual estiguin blindats tots els drets i les llibertats.

El procés constituent, que s’iniciarà un cop guanyem el referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre, ens ha de dur a l’aprovació de la nova Constitució de la República Catalana independent. Creiem que aquest debat ha d’anar acompanyat d’un aprofundiment en el coneixement dels valors republicans, i, també, d’una voluntat d’implementació en les relacions socials com a base del nou estat.

Ara tenim l’oportunitat de definir -en un exercici efectiu de democràcia popular- el model de país i institucional que volem, amb unes noves bases i formes de relació social i de poder per a una societat més lliure que es projecta cap el futur i que pren forma -ara i aquí- d’una revolució pacífica i democràtica.

Per participar activament en el debat hem elaborat aquest “Dossier sobre la República Catalana Independent”, de lectura planera, que esperem serveixi per a aportar idees sobre els valors que fonamenten la República, les ca­racterístiques pròpies de l’acció política republicana, els drets universals que hauria d’incorporar la República Catalana i sobre la República que volem: democràtica, popular i federativa. L’hi hem incorporat també un annex amb una proposta no exhaustiva de «Bases constitucionals i drets fonamentals» de la República Catalana independent.

Esperem que us sigui d’interès i que, si ho creieu adient, en feu la màxima difusió.

Drassanes per la República Catalana

CLICA PER ACCEDIR AL DOSSIER

DESCARREGA’T EL DOSSIER EN PDF

Anuncis