logoDRASSANESxREP

En defensa dels càrrecs electes perseguits per la Justícia espanyola, pel dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica

Drassanes s’adhereix a dues importants mobilitzacions en defensa dels sectors socials més desfavorits econòmicament i dels nostres càrrecs electes perseguits per la Justícia espanyola

Adhesió al Manifest “Per les llibertats, avancem. Que cap tribunal ens faci callar” i mobilització del 7 de maig

Drassanes per la República Catalana fa públic que s’ha adherit al manifest “Per les llibertats, avancem, que cap tribunal ens faci callar” que denúncia els nombrosos requeriments i citacions de la justícia espanyola a càrrecs electes i institucions que s’estan succeint, d’ençà l’aprovació pel Parlament de Catalunya el 9 de novembre de 2015 de la Declaració on defensava el dret i la necessitat de l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana. Aquesta Declaració donava inici al procés de creació de la República catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol.

Des d’aquella data, més de 280 ajuntaments fins avui han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del del passat 9 de novembre. Igualment, diversos regidors i alcaldes estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees i per presumptes delictes de sedició.

El manifest ja ha recollit al voltant d’un centenar de signatures d’un ampli espectre social i polític.

Mobilització nacional el 7 de maig. (Sense por! Desobeïm per la independència #sensepor) La Candidatura d’Unitat Popular està organitzant Assemblees Obertes arreu de Catalunya per tal d’explicar i organitzar la campanya de suport als càrrecs electes independentistes perseguits per la justícia espanyola. Creiem que és important sumar-se a aquesta crida a la societat catalana i tancar files al costat dels càrrecs electes. Animem tothom a sortir al carrer i a participar en la manifestació convocada pel proper dissabte 7 de maig a les 17h (Pl. Universitat de Barcelona) en suport als càrrecs electes investigats.

En Defensa del dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica

Igualment, el Col·lectiu Drassanes sempre hem considerat que la defensa d’ una República catalana independent, s’ha de procurar potenciant una societat cohesionada i solidària defensant, d’una manera especial, els sectors socials econòmicament més desafavorits, tot remarcant que la independència és un dels instruments principals per a posar fi a la pobresa i a l’exclusió social.

Per això ens hem adherit a la Campanya d’Adhesions en defensa de la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional per aturar la suspensió de la Llei 24/2015 per part del Tribunal Constitucional.

El Partit Popular vol tombar la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i talls de subministraments, aprovada el juliol de 2015 per unanimitat al Parlament de Catalunya, portant-la al Tribunal Constitucional. Condemnant així, a centenars de milers de famílies a viure al carrer i patir set, fred i foscor. I desafiant, un cop més, la sobirania del nostre Parlament a legislar les nostres pròpies lleis.

Aquesta llei ha donat resposta a la situació d’emergència habitacional que estàvem patint, posant limitacions als abusos sistemàtics de les entitats financeres i l’oligopoli energètic. És inadmissible que, ara, el Govern espanyol trepitgi els drets fonamentals de les persones una vegada més. Si es suspengués la llei 24/2015, es condemnaria a l’exclusió social a milers de famílies que a dia d’avui perden la seva casa i no tenen cap oportunitat de tirar endavant.

Aquesta Llei és important defensar-la perquè garanteix el reallotjament a les famílies amb desnonament. Obliga als bancs a oferir un lloguer social a les famílies. Fa que les elèctriques assumeixin part del cost energètic de les famílies i evita el tall de subministraments bàsics. I obliga a l’augment del parc públic d’habitatge, entre d’altres mesures.

A més, des de Drassanes per la República Catalana creiem imprescindible en el moment present garantir i reforçar tota mesura social destinada a blindar els drets fonamentals dels afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol. Justament, les dos primeres mesures que consten en l’annex de la resolució 1/XI aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre sobre l’inici del procés polític a Catalunya tracten sobre pobresa energètica i habitatge.

Podeu trobar més informació a la nostra pàgina web

Països Catalans, 03 de maig de 2016

Drassanes per la República Catalana

info@drassanesxlarepublica.cat

https://drassanesxlarepublica.cat

@DrassanesCAT

 Descarrega-te’l en pdf