Comunicat en defensa de les nostres institucions i el Parlament

logoDRASSANESxREP

Els nostres representants electes de la Mesa del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet han estat cridats a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusats dels delictes de desobediència a les ordres del Tribunal Constitucional espanyol i prevaricació continuada.

Es persegueix els membres de la Mesa del Parlament perquè en compliment del reglament de la Cambra han permès debatre dues mocions, sense caràcter normatiu, relatives al procés constituent i a la convocatòria d’un referèndum vinculant. Es vol impedir així al Parlament de Catalunya, per mitjà dels tribunals, que tracti sobre el problemes que afecten els ciutadans.

Volem recordar que la persecució per part del govern del PP i del Tribunal Constitucional no afecta únicament el dret dels ciutadans de Catalunya a decidir sobre el seu futur sinó que, per mitjà dels més de 100 recursos de inconstitucionalitat imposats, afecta també les lleis del Parlament de Catalunya, com les de pobresa energètica, habitatge, igualtat, medi ambient, etc. que beneficiaven àmplies capes de la ciutadania.

Manifestem el nostre rebuig contra l’escalada de judicialització d’un conflicte que hauria de resoldre’s de forma democràtica mitjançant l’acció política. Som conscients de la instrumentalització i vulneració de la independència dels Tribunals, i de la degradació de l’Estat de Dret, i és per aquesta raó que fem una crida al poder judicial a no acceptar el paper subsidiari que se li ha imposat d’escapçador dels drets i les llibertats del nostre poble.

Davant d’aquest a situació, fem una crida a defensar les nostres Institucions i el Parlament de Catalunya, que són l’expressió de la sobirania del nostre poble, i a manifestar la nostra solidaritat amb els encausats i el rebuig a la repressió que exerceixen les institucions de la monarquia espanyola contra els nostres representants.

Us convoquem a concentrar-nos els propers dies 8 i 12 de maig i 12 juny, a les 8:30h, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig Lluís Companys de Barcelona. De ben segur, una vegada més, el poble de Catalunya sortirem al carrer en defensa de les nostres Institucions.

Defensem la llibertat i la democràcia. Defensem el nostre Parlament. Mostrem la nostra solidaritat amb la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell i amb el membres de la Mesa, Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet.

Ens retrobem aquests dies davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

PER LA DEMOCRACIA! PER LA LLIBERTAT!

PEL REFERÈNDUM! PER LA REPÚBLICA CATALANA!

Drassanes per la República Catalana

04 de maig de 2017

Descarrega’t el Comunicat en pdf